Inteligentní správa sítě a výkonné internetové připojení jako bonus

22. 06. 2021
|
3 min. čtení
|
Martin Bieber
|
Blog

Všímáte si nedostatků ve Vaší podnikové síti? Pokud jste zatím doposud neuvažovali o nasazení softwarově definovaného řešení WAN (SD-WAN), nebo jste o nových možnostech přístupu ke správě podnikové sítě zatím ani neslyšeli, přinášíme nyní možnost dozvědět se víc.
Nacházíme se v době velkého rozvoje práce odkudkoliv, s potřebou rychle přistupovat do různých cloudových prostředí. Ukazuje se, že tradiční architektury WAN s tímto trendem nemusí zvládat držet krok, zejména kvůli nízké přenosové rychlosti, omezeným možnostem zabezpečení a složitostí celé síťové infrastruktury. Objevuje se tak handicap, který v konečném důsledku brání podniku pružně reagovat na potřeby businessu. Technologie SD-WAN přichází s řešením jako nová, softwarově řízená generace architektury WAN.

Nový způsob správy a optimalizace rozsáhlé sítě

SD-WAN je programově konfigurována a spravována, lze ji tedy snadno a rychle přizpůsobit měnícím se potřebám. Klíčovým prvkem SD-WAN je její centralizované řízení, takže síťová připojení, bezpečnostní mechanismy, pravidla, toky aplikací a obecná správa jsou odděleny od síťového hardwaru. Celá síť je tedy řízena z jedné centrální platformy, kde snadno nakonfigurujete celou správu, včetně přístupu do internetových a cloudových aplikací.

V čem je SD-WAN inteligentní?

SD-WAN umožňuje automatické vyvažování zátěže a správu přetížení sítě pro nejlepší výkon a nejméně nákladově efektivní směrování. Umí předvídat a nasměrovat různé typy provozu přes aktuálně nejvhodnější datové trasy. Využívá při tom všechny dostupné technologie (DSL, širokopásmo, 4G sítě, pevné internetové připojení atd.). Nastavit můžete i priority Vašim důležitým aplikacím, jako jsou videokonference, platební systémy nebo Office 365. Zajistíte tak jejich efektivnější a zároveň ekonomičtější provoz, včetně aplikací citlivých na zpoždění, typicky hlasový nebo v poslední době velmi oblíbený videokonferenční přenos.

Jak je SD-WAN zabezpečená?

SD-WAN může zvýšit zabezpečení Vaší podnikové sítě šifrovaným síťovým provozem, segmentací sítě, použitím centrálního systému zajišťování, zvýšenou viditelností do WAN a celkovým optimalizovaným výkonem. Segmentace vaší sítě omezuje jakékoli poškození útokem na zvládnutelnou oblast. Centrální systém poskytuje software, který řídí všechny jednotlivé uzly vzájemně závisle, což tak poskytuje lepší komunikaci a připojení mezi vaší sítí, velmi odlišné od tradičního nastavení WAN.

Získejte nejpohodlnější propojení podnikových sítí

V rámci komplexního zabezpečení datových komunikací nabízíme nasazení řešení Faster SD-WAN formou služby. Toto inteligentní řešení přináší firmám výrazné finanční úspory i zjednodušení správy sítě. Vytvářejte snadno VPN přístupy, nebo vyhrazené okruhy do datových center včetně privátních a veřejných cloudů. Vše pohodlně z jednoho management portálu. Nakonec nemusíte mít ani vlastní IT a nechat tak správu na našich odbornících.

Pokud hledáte opravdu profesionální zabezpečení správy rozsáhlé sítě a rádi byste se dozvěděli podrobnosti k námi nabízenému řešení Faster SD-WAN, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám poskytneme doplňující informace a navrhneme a realizujeme propojení firemních poboček na bezpečné páteřní síti Faster. Řešení jsme schopni implementovat velmi krátkém čase, kvalitní internetové připojení v Brně tak můžete mít obvykle už v řádu několika dní od poptávky.

Parametry služby Faster SD-WAN:

  • konektivita v řádech Gbit/s
  • správa našim administrátorem nebo vlastním IT správcem​
  • přenos dat chráněný VPN šifrováním
  • analýza a prioritizace paketů
  • internetové připojení v bezpečné páteřní síti Faster
© 2024 Faster.cz
vytvořila