Skrytá síla aneb spolehlivý VPS hosting

12. 05. 2021
|
3 min. čtení
|
Václav Nesvadba
|
Blog

Tři písmena, nespočet výhod

Ať již provozujete elektronický obchod, publikujete obsah, nebo potřebujete spolehlivou platformu pro provoz vašich firemních aplikací (účetnictví, týmová spolupráce, wiki dokumentaci, CRM systém), stačí vám znát pouhá tři písmena – VPS. Pod touto zkratkou se totiž skrývá celá filozofie virtualizace vaší cenné IT infrastruktury, která přináší spolehlivost a vysoký výkon dedikovaného serveru, avšak bez všech obtíží se správou fyzického zařízení. Výhodou VPS hostingu je, že se nemusíte starat o údržbu hardware. Jsou to virtuální servery uzpůsobené k hostování většiny typů webových aplikací a projektů. Na rozdíl od tradičního sdíleného prostředí jsou vaše data umístěná pouze ve vám plně vyhrazeném virtuálním stroji, jehož parametry navíc můžete s postupným růstem vašeho projektu pohodlně navyšovat, či násobit počet samostatných VPS.

Srovnání s dedikovaným serverem

Jednoduchost, škálovatelnost a možnosti přizpůsobení výkonu jsou hlavními přednostmi služby. Jinými slovy – platíte pouze za to, co opravdu potřebujete. To vše navíc můžete mít ve velmi krátké době potřebné ke zřízení služby. Téměř nulové počáteční náklady uvítá jistě každý dynamický startup, či croud funding projekt. Když k tomu přičteme fakt, že veškerá režie spojená se zastaráváním a údržbou hardwaru leží na provozovateli datacentra, stává se VPS hosting dokonalým kompromisem mezi tradičním webhostingovým plánem a vlastním fyzickým serverem.

Svobodný operační systém, nebo stále žádané Windows

Kromě nejběžnějších VPS serverů poháněných linuxovým jádrem můžete bez problémů provozovat také vaše terminálové Windows servery pro účetní programy jako jsou Pohoda, Money nebo umožnit pohodlnou práci vašich zaměstnanců ve známých prostředích kancelářských aplikací přes služby vzdálené plochy. Vše z softwarové dílny Microsoft samozřejmě správně licencované formou pronájmu a jako benefit navíc vědomí, že máte svůj server a především to nejcennější – vaše data umístěná v soukromí (v dnešní době stále cennějším a vyhledávanějším) a také zcela nezávisle na nepříliš flexibilních support týmech nadnárodních, cloudových poskytovatelů.

Administrace služeb serveru přes webové rozhraní

Na našich linuxových VPS standardně instalujeme operační systém Debian ve verzi tzv. „The Perfect server“ s open source webovým ovládacím panelem pro multihostingové služby ISPConfig. Ten značně zjednodušuje nejběžnějsí úkony administrátora serveru, mezi které patří např. DNS zóny, provoz několika domén nezávisle na sobě a s různými verzemi PHP, vytváření databází a e-mailových účtů a to vše navíc v plně mutliuživatelském prostředí s členěním do několika úrovní/rolí – Admin, Reseller, User, Email. Provoz takového systému na našem VPS hostingu tak není nutně podmíněn vaší absolutní znalostí problematiky správy linuxového serveru a vy se tak naopak můžete soustředit na to důležité – tedy primárně na úspěšný start a chod vašeho projektu.

Druhou možností samozřejmě vždy zůstává volba čisté instalace preferované distribuce svobodného operačního systému Linux. Tým našich zkušených administrátorů zajišťuje pravidelné bezpečnostní aktualizace a záplaty v rámci stabilních repozitářů dané verze OS.

Poptávka VPS přímo z webových stránek

Pokud jste dočetli až sem a máte pocit, že VPS hosting splňuje vaše představy a požadavky na rozjezd nového, nebo zefektivnění vašeho stávajícího podnikání, zbývá poslední krok – vybrat si ten správný produkt a učinit nezávaznou poptávku pomocí formuláře na našich stránkách. Můžete také přidat případné další doplňující informace pro naše obchodní oddělení. Následně už jen vyčkáte na doručení přístupových údajů k novému virtuálnímu serveru a příběh vašeho úspěšného projektu může začít…

© 2024 Faster.cz
vytvořila